İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms! - Perşembe
-
Re: İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms! - Perşembe
Düşman duvarlarını en hızlı şekilde mancınık ve kumandan mancınıık yaylım ateşiyle yıkılabilir
-
en güzeli kılıçlı askerleri duvar dibine koyup askerlerin ortasına kaptan koyarak , kaptana savaş çığlığı taktiği vermek. ayrıca kaptanın arkasında ne kadar fazla mancınık varsa duvar o kadar hızlı yıkılır. bu şekilde olursa kılıçlı askerler sanki önlerinde duvar yokmuş gibi hızla gidiyorlar.
-
iç kale yönüne 60 mancınık sağ ve sol taraflarada 30'ar tane mancınık dizer hepsini iç kalenin ortasına atış yapacak şekilde hizlardım 5 kaptanlı ordu yapar kaptanlardan 3 ne bunlar belli aralıklarla dizerdim tabi;
savaş çığlığı verirdim dayanıklı ve sağlam olsun diye etraflarını mızraklılarla cevrelerdim mancınıkların korunması içinde etraflarına okçuları dizerdim böylelikle fazla kayıp vermeden iç kaleden yolu açmış olurdum... tabi eğer dünkü bahsi konuda yer alan şahmerdana (battering ram) da bu işin içinde yer alırsa daha kolay olurdu işimiz...
yani rakiplerimin kulağına gitmesin ama benim tarzım bu
))
savaş çığlığı verirdim dayanıklı ve sağlam olsun diye etraflarını mızraklılarla cevrelerdim mancınıkların korunması içinde etraflarına okçuları dizerdim böylelikle fazla kayıp vermeden iç kaleden yolu açmış olurdum... tabi eğer dünkü bahsi konuda yer alan şahmerdana (battering ram) da bu işin içinde yer alırsa daha kolay olurdu işimiz...
yani rakiplerimin kulağına gitmesin ama benim tarzım bu

-
Duvarı en hızlı şekilde yıkmak için; kılıçlı askerleri, kaptanın savaş çığlığı ile güçlendirip arkadan da mancınık desteği ile gerçekleştirilebilir.
-
duvar yıkmak için en mantıklı hareket sıralı bı şekilde mancınık volesi attırmaktır 5 ci saniyede atılıcak sekildeki gibi 3 mancınık volesi ve kılıçlı askerlere 5 inci saniyede verilecek 1 savaş çıglıgı 1 saglık bonusu ile bonusların suresı bıtmeden en dıştan iç kaleye kadar olan tüm surları çok rahat bir şekilde yıkarsınız
!!!!!!!O!!!!!!!!
!!!!!!!O!!!!!!!!
!!!!!!!O!!!!!!!!
!!!!!!!O!!!!!!!!
!!!!!!!O!!!!!!!!
!!!!!!!O!!!!!!!!
-
Duvarları kılıçlı asker ve kaptanın savaş çığlığı taktiğiyle daha hızlı kırabiliriz. Veya mancınık ların hepsini aynı yöne saldırmalarını işaretlediğimiz zaman daha hızlı bir şekilde yıkacaklardır.
Eorlwulf
Eorlwulf
-
Stronghold Kingdoms da kaleleri ve surları yıkmak için en etkili yöntem mancınıklardır, bu yıkıcı gücü desteklemek adına liderlik 1, kumandanlar 1, taktik 4 e kadar geliştirilmelidir. bu sayede mancınıkların arasına yerleştireceğiniz 1 kumandan çevresindeki 5 birimlik alandaki mancınıkları Savaş Çığlığı ile güçlendirecek ve kule yıkımını kolaylaştıracaktır. Aynı şekilde mancınık yaylım ateşi kumandan sayesinde ilgili surların yıkımında ekstra güc sağlayacaktır. yaylım ateşi esnasında sur dibinde kendi adamlarınızın bulunması mantıklı bir hareket olmaz çünkü kendi askerlerine hasar verme durumu avantajınızı dezavantaja cevirecektir.
-
Öncelikle mancınıkları yıkılacak kısma odaklamak gerekiyor. Bütün mancınıklar tek bir noktaya odaklanınca daha yıkıcı bir güç oluşturabiliyor.
-
Mancınıkları hepsini aynı kuleye hedeflersek sadece o kule yıkılır ama en uzağa hedeflersek o çizgideki bütün kuleler yıkılır.
-
sadece duvarlar yıkılacak ise savaş çığlığını kullanmak en hızlı yol olacaktır