İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms!

Önemli duyurular ve yama notları burada paylaşılacaktır.
camokabenim
Posts: 4
Joined: Wed Nov 04, 2015 4:05 pm

Re: İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms!

Post by camokabenim »

Kale kapısının önüne yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddeler dökülür. Battering ram kale kapısının önüne geldiğinde alevli oklarla yerdeki yanıcı maddenin alev alması sağlanır. Yukarıdan da battering ram ın üstüne yanıcı madde dökülerek yine alevli oklarla ateş alması sağlanır. Ayrıca battering rami kullanan askerlerinde üstüne kızgın yağ ve kaya atılarak batering rami kullanmaları engellenmeye çalışır. Tabii bu arada yoğun ok ateşi de ihmal edilmemelidir.
ironwalker
Posts: 1
Joined: Wed Nov 04, 2015 4:29 pm

Re: İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms!

Post by ironwalker »

killing pits'den döşersin tekerlekleri parçalanır yürüyemez, :) ironwalker nick .
Eorlwulf
Posts: 2
Joined: Wed Nov 04, 2015 4:29 pm

Re: İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms!

Post by Eorlwulf »

Şahmerdan saldırısını savunmak için kızgın yağ,hendek,ateşli ok ve nadir de olsa trebuchet şeklinde savunma kullanılmakta. Fakat oyun içi savunma şekli olarak ise bahsedildiği gibi kızgın yağlar, ölüm çukurları kullanılabilir. Kapı girişlerine mızraklı askerler de yerleştirilip şahmerdn savunması yapılabilir.


Eorlwulf
legolas38
Posts: 5
Joined: Fri Oct 09, 2015 11:49 am

Re: İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms!

Post by legolas38 »

Ridley scott un yönettiği robin hood filminde Lineheart richards ın haçlı serferi dönüşünde fransız kalesini almaya çalışırken şahmerdan kullanmıştı. fransızlar yağ çanakları ve alevli okla şahmerdanı yağ çanakları ile yaktı. ama yine de kaleyi aldılar. yüzüklerin efendisinde de şahmerdanı durduramadılar. bence en iyisi köprülü kapı. stronghold crusader oynayanlar iyi bilir. zincirli köprü kalktıktan sonra şahmerdan hiçbişi yapamaz.
Wacky
Posts: 1
Joined: Fri May 22, 2015 8:29 am

Re: İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms!

Post by Wacky »

Eğer şahmerdan güçlü derilerle yanmaya ve kızgın yağlara karşı dayanıklı değilse yapılacak en uygun hamle ateşli oklarla kale kapısına gelmeden şahmerdanı yakmak olacaktır. Lakin bir sonuç alınamazsa kale kapısına geldiğinde yukarıdan kızgın yağlar ve petrol dökülerek tekrar ateşe verilir. O anki hiçbir teknoloji petrol ve ateşin dansına dayanamayacaktır. Elimizde bu malzemeler yok ise hendek ve bubi tuzakları ile düşman askerleri yavaşlatılmaya çalışılabilir.
21Efe21
Posts: 4
Joined: Wed Aug 13, 2014 10:16 am

Re: İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms!

Post by 21Efe21 »

kızgın yağ ve alevli oklar battering ram lere karşı bence en etkili silahlardır battering ram ler tahtadan yapıldığı için kızgın yağ onu iten askerleri yakar üzerine de alevli ok atılırsa o yağ yanacağı için bence en etkili silahlar bunlardır
Hiddensoul
Posts: 4
Joined: Thu Oct 24, 2013 3:11 pm
Location: Al Hamra

Re: İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms!

Post by Hiddensoul »

Ahşapdan ise kızgın yağ veya ateşli ok vb. işe yarayabilir. Eğer daha gelişmiş ise ki yine ahşap ise de taş, beton, veya sert ağır köşeli materyallerde surun üstünden atmak mümkündür. En klasik basit yöntem ise kale kapısını arkadan odunlarla insanlarla desteklemektir. Nitekim basit gibi gözüksede bu da işe yarayabilir. Başka sinsince bir şey ise yüzüklerin efendisindeki gibi Helm Deep örneğindeki gibi arkadan dolanarak sinsice saldırıp koç başını etkisiz kılabilirsiniz. Ayrıca hendekli iseniz zaten savunmanın en iyi olacaktır hendeği doldurmaları gerekir.

Orijinal bir fikir ise ilk kale kapısının arkasında 2. kale kapısı olmasıdır. Buraya bir çeşit balsita yerleştirilebilir ve uzun sivri ama dayanıklı devasa oklarlarla rami paramparça edebilir ya da kullanım dışı bir duruma sokabilirsiniz.

Hiddensoul
Strateji savaşdan ibaret değil; savaş, diplomasi ve yönetimden oluşan bir bütündür. - Hiddensoul
Image
Artimenner
Posts: 3
Joined: Tue Sep 23, 2014 3:29 pm

Re: İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms!

Post by Artimenner »

Ateş ve kule güçlendirici kartlar ile kale güçlendirirdim sonrasında kaleye 475 okçu ve 25 mızıraklı koyardım.
BDarcan
Posts: 1
Joined: Tue Mar 06, 2012 5:46 am

Re: İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms!

Post by BDarcan »

Şahmeranlar kapıları çok rahat şekilde yıkabileceği için kapı yapmazdım :D M erdiven ile askerlerin giriş çıkışını sağlardım. Stronghold çerçevesinde düşünürsek geçit yapmak mecburi olduğu için geçidi en köşelere bir tane koyardım içerisi tamamen kulelerle döşeyip en içteki kulelere de kızgın yağ koyup tepesine de okçu koyardım. Köşedeki geçitleri askerler için geçiş yeri 1 birim olcağı için şahmeranların oraya sığabileceğini sanmıyorum baya işlevsiz kalırlardı.
Erdal Bakkal
Posts: 5
Joined: Sat Jun 25, 2011 6:42 pm

Re: İyi ki Doğdun Stronghold Kingdoms!

Post by Erdal Bakkal »

Şahmerdanlar yapısı itibari ile koçbaşlarının gelişmiş korunaklı modelleridir. Üst tarafları genelde alevlenmeyecek şekilde hayvan derileri vs ile kaplanır. Bu yüzden kızgın yağ, zift gibi yakıcı ve yanıcı silahlar eğer şahmerdan engel olunamayıp kale kapısına gelirse kullanılmalı. Daha öncesinde şahmerdanın geçiş yolu kazıklı çapraz tuzaklamalarla ve hendeklerle kapatılarak kale kapısına gelmesi engellenmelidir. Korunaklı bir şahmerdan kapıya dayanırsa eninde sonunda kapı kırılır. Birkaç arkadaşında dediği gibi şahmerdan tehlikesini en baştan engellemek için hendekli ve köprülü kapı sistemleri daha etkilidir. İzleyenler bilir en basit örnek olarak Grond verilebilir ki Minas Trith kapıları dayanamadı önünde :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=RXVwr7WBk4A
Post Reply

Return to “Haberler ve İstemci Güncellemeleri”