Just a question (Answered)

This World 3 forum has been closed following the world closure.
Locked
Planemaster
Posts: 30
Joined: Sun Dec 02, 2012 4:24 pm

Just a question (Answered)

Post by Planemaster » Sun Dec 02, 2012 4:28 pm

In the castle there are different walls and buildings. I know what most of them do but i came across the tunnel... what does it do
Please answer, im new to SHK

~Planemaster :D :D :D :D :D
Last edited by Planemaster on Mon Dec 03, 2012 6:39 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Voltair
Posts: 3607
Joined: Sat Nov 06, 2010 7:54 pm

Re: Just a question

Post by Voltair » Sun Dec 02, 2012 7:30 pm

You can place one tunnel outside of the castle area where you think the enemy is likely to place there catapults.

Depending on the level of the tunnelers guild depends on how many peasants climb out of the tunnel to directly engage the enemy.

This wiki page should explain better. http://help.strongholdkingdoms.com/inde ... Structures

Cheedows
Posts: 118
Joined: Sun Jul 22, 2012 7:39 pm

Re: Just a question

Post by Cheedows » Mon Dec 03, 2012 3:23 am

Tunnels don't appear on scout reports, so they can be very dangerous at times. They don't cost anything, nor use any of "your" troops, so just plop one down.

User avatar
DavidSpy
Posts: 7163
Joined: Wed Oct 26, 2011 1:08 am
Location: WI, USA
Contact:

Re: Just a question

Post by DavidSpy » Mon Dec 03, 2012 6:39 am

I remember when I first started playing, I got attacked by the AI and I had a tunnel placed. At the time it really ticked me off because I thought the game was using peasants I had stationed in barracks and just wasting them on the AI...oh how wrong I was. :lol:
Questions? You should join my Discord group
Helpful SHK Sites: SHK Advanced Guide | SHK Strategy
Check out my Stronghold Kingdoms tutorials on YouTube | RazingHell

ImageImage

Planemaster
Posts: 30
Joined: Sun Dec 02, 2012 4:24 pm

Re: Just a question

Post by Planemaster » Mon Dec 03, 2012 5:11 pm

Ok thanks! the tunnels should be use to me :lol:
Oh and would someone be kind enough to scout my castle? Im not sure its quite as good as i want it
I live in Yetminister world 3 thanks :mrgreen:

User avatar
MechJosh0
Posts: 1132
Joined: Mon Apr 02, 2012 3:32 pm

Re: Just a question

Post by MechJosh0 » Mon Dec 03, 2012 6:09 pm

Planemaster wrote:Ok thanks! the tunnels should be use to me :lol:
Oh and would someone be kind enough to scout my castle? Im not sure its quite as good as i want it
I live in Yetminister world 3 thanks :mrgreen:
My scouts have been sent, ETA 4hours. I can also forward you a report of my castle if you like?


Cheedows wrote:Tunnels don't appear on scout reports, so they can be very dangerous at times. They don't cost anything, nor use any of "your" troops, so just plop one down.
A good way to find them is to hover 25 troops around until one of them (1x1 square) can't be placed down and that is where the tunnel is. For some reason this doesn't always work though, I'm not sure why it sometimes doesn't.


Voltair wrote:You can place one tunnel outside of the castle area where you think the enemy is likely to place there catapults.
Depending on the level of the tunnelers guild depends on how many peasants climb out of the tunnel to directly engage the enemy.
Just to also expand on this, when you research peasants hit point (conscription) this works for the peasants from the tunnels as well. Though this is something that should be researched when you have nothing else left.
Need help with timing your attacks? http://forum.strongholdkingdoms.com/vie ... 93&t=27479
Image

Planemaster
Posts: 30
Joined: Sun Dec 02, 2012 4:24 pm

Re: Just a question

Post by Planemaster » Mon Dec 03, 2012 6:18 pm

Wow! Thanks everyone ive hardly been on a forum with good appreciation to players :mrgreen: :mrgreen:

~ Planemaster

User avatar
MechJosh0
Posts: 1132
Joined: Mon Apr 02, 2012 3:32 pm

Re: Just a question (Answered)

Post by MechJosh0 » Tue Dec 04, 2012 10:39 am

Your castle design is a strange one, I was expecting to see a spiral which is what most new people tend to do (which isn't a good idea). I've sent you a report of my castle being attacked by a Wolf to give you an idea of what you should aim for.

If you was to abandon your villages and relocate to Suffolk I could vassal you and help you with your growth if you wanted. That's obviously up to you though, I don't know how helpful the people around you are.
Need help with timing your attacks? http://forum.strongholdkingdoms.com/vie ... 93&t=27479
Image

Planemaster
Posts: 30
Joined: Sun Dec 02, 2012 4:24 pm

Re: Just a question (Answered)

Post by Planemaster » Tue Dec 04, 2012 4:29 pm

o_O Nice castle!



Ok i will aim for that though it may take a while!
Oh and the people are very helpful so i may as well stay in dorset

Planemaster
Posts: 30
Joined: Sun Dec 02, 2012 4:24 pm

Re: Just a question (Answered)

Post by Planemaster » Tue Dec 04, 2012 4:35 pm

Oh and my castle is wierd because ive been in medieval history lessons quite often

Locked

Return to “World 3 Lounge (Closed)”